Toelichting voor klussers

klusgereedschapEen account op deze site is in beginsel een half jaar geldig. Een paar dagen voor het einde ontvang je een herinneringsmail. Je kunt dan besluiten om je aanmelding te vernieuwen.

Bij de aanmelding kun je kiezen voor maximaal drie 'vaardigheden'; die kun je naderhand aanpassen. Daarbij is te kiezen uit een serie vaststaande termen. Mocht je een belangrijke term missen, laat ons dat dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. weten.
Het is belangrijk om die vaardigheden goed te kiezen, want afhankelijk daarvan krijg je automatisch een mailtje wanneer een opdrachtgever een klus heeft geplaatst die jou past.

Je kunt je als klusser (freelancer, zzp'er) op deze site op drie manieren presenteren.
1. Profiel
2. Portfolio
3. Speciale aanbiedingen

1) Profiel

Een profiel maak je aan tijdens je aanmelding, en kun je naderhand aanpassen. Hoe een profiel wordt vertoond, is te zien bij het profiel van Voorbeeldklusser.

2) Portfolio

Je portfolio is onderdeel van je profiel. Het portfolio is te beschouwen als een uitgebreid cv. Je kunt hier diverse verrichte klussen of projecten apart vermelden. Binnen elke vermelding is er ruimte voor vrije tekst en beeld, maar er kunnen ook bijlagen worden toegevoegd of een link naar een YouTube-filmpje.
Zie als voorbeeld het portfolio van Voorbeeldklusser.
Je portfolio is aan te maken via je Dashboard. Voeg altijd minstens een foto toe. Deze dient als mini-voorpagina van een project of klus en wordt in eerste instantie verkleind weergegeven als 300 pixels breed en 150 px hoog (zonder vervorming, maar als uitsnede). Je portfolio is te bekijken als iemand via het menu-item 'Alle klussers' in het hoofdmenu je profiel bekijkt en klikt op 'Details van het portfolio'.

3) Speciale aanbiedingen ('diensten')

In je Dashboard staat ook 'Mijn diensten'. Hier is een bepaalde dienst (of product) toe te voegen. Dit is goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een tijdelijke aanbieding. Je kunt een eind-datum toevoegen, zodat de aanbieding na de gestelde tijd automatisch vervalt. Kijk als voorbeeld bij de 'Voorbeeld dienst'.
Let op: bij zo'n dienst of aanbieding hoort altijd minstens een afbeelding. Deze afbeelding wordt vertoond in een venster van 700 x 400 pixels; een vierkant beeld wordt niet vervormd, maar er verschijnt een uitsnede van.
Alle diensten (of speciale aanbiedingen) op deze site worden samen vertoond onder de knop 'Speciale aanbiedingen'.

Reageren op een opdracht

Als een opdracht 'Besloten' is, betekent dit alleen dat je niet kunt zien wat een ander heeft geboden en dat een andere klusser niet kan zien wat jij bood. Dit voorkomt een 'race to the bottom', waarbij mensen tegen elkaar opbieden met een onverantwoord lage prijs.